Орел

Стојат Мујо и Хасо на даската за скокање на скокалницата над базенот и се спрема Мујо да скокне.
Хасо му вели:
- Кога те гледам вака ми личиш на орел.
- А тоа заради фигурата нели?
- Не заради ноктите на нозете.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаРазговараат двајца пријатели: - Како е кај вас на работа? - Исто како во Вип! - Опаа, значи лапате добри пари. - Не бе... + повеќе

Хасо го прашува Мујо: - Мујо, сакаш ли ти секс во тројка? - Ма што сакам, обожавам! - Е па, трчај одма дома!

Разговараат двајца полицајци и едниот го прашува другиот: - Каде си ти роден? - Дома, а ти? - Јас, во болница. - Зошто... + повеќе

Две баби разговараат: Колку тежиш? 65 килограми со се очилата. А без нив? Без нив не можам да ја видам вагата.