Вкочанет

Внукот го гледа дедото како седи без гаќи на клупата и го прашува:
- Дедо зошто седиш без гаќи на клупата?
- Не прашувај, ова е идеа на твојата луда баба?
-Вчера седев на клупата без шал и ми се вкочани вратот!

Повеќе од ВицотекаАлкохолот не ги решава проблемите, ама од друга страна не ги решава ни млекото.

Плавуша среќава своја пријателка и низ разговорот ја прашува: - Разбрав дека си се вработила, каде? - Да, работам како... + повеќе

Имаше длабок глас, ама џебот му беше плиток.

Лавот забранил да се пуши трева во џунглата. Сите го почитувале тоа освен зајко кој секој ден пушел. Еден ден го... + повеќе