Букет цвеќе

Пијаница се враќа дома касно, а жена му не му отвора. По извесно време тропање и закани, и вели:
- Имам букет цвеќе за најубавата жена во светот.
Жената очигледно трогната од ваквата неочекувана изјава решава да му отвори. Но, букет нема.
- Каде е букетот?
- А каде е најбавата жена во светот?

Повеќе од ВицотекаСе возат двајца по автопат и гледаат натпис село Педерево. Едниот му вели на другиот, што село е ова ? Другиот му вели... + повеќе

- Виде ли како мој глас гу испуни целу салу кд пoја синоќа на концерт? - Да, како не, људи одма почнава да искачав за... + повеќе

Две госпоѓи во најдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се начукале и дошло време за дома.... + повеќе

Жената вика од спалната: - Драги! Ти купив прекрасен подарок за Нова година! - Покажи ми го. - Чекај да го облечам.