Прв у село

Исцртана брада
набилдано тело
фрља се док оди
како прв у село!

С‘с рамбовку маицу
по чаршију шета
за њега свака цура
е потенцијална мета.

С‘с едно кафе само
по пет сата седи
и трач до трач
с‘с другара реди.

Кд реши да стане
и ослободи место
преброи га кусур
да не остави нешто.

Шетња продужуе
с‘с лажиче у уста
да се покаже пред народ
жеља му е пуста!

Вицотека

 • Оди жена во аптека и бара од аптекарот да и даде арсен.
  Аптекатор ја прашува зошто ти е арсенот?
  Жената:
  Па за да го убијам...

 • Некој лекар работел во мртовечница и вршел преглед на телата пред да бидат погребани или кремирани.
  Една вечер пред да си оди дома...

 • Бегале партизаните од германците и се скриле кај една баба дома. Дошле германците кај бабата на врата, влегуваат и ја прашуваат:
  -...

 • Мујо молзел крава.
  Само што ја наполнил кантата, кравата се ритнала и го истурпла млекото.
  Мујо и ја врзал ногата и пак седнал да...