Плувачка

Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка. Трпе се чуди и го гледа постариов човек
како собира плунка и повторно плука, но сега крај неговото десно уво.
- Простете. - Се извинува постариов човек.
- Но јас сум светски првак во прецизно плукање ?
Трпе не вели ништо, само собира собира плувачка, одеднаш плука и право на овој в лице.
- Ох, извинете.
- Ама јас сум само аматер!!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСе враќа дома Трпе, и гледа Трпана гола легнала на креветот. - Трпано душо, што правиш гола на креветот? - Гледај бре... + повеќе

Што е песимист: - Оптимист со искуство.

Што е недоразбирање? - Кога ќе ја викнеш комшивката на кафе, а таа само ќе го испие кафето и ќе си замине!

Врски на долго растојание не успеваат… те изморуваат. Затоа си го преместив фрижидерот во мојата соба!