Трактор

Разговараат Мујо и Фата:
Фата: Абре Мујо што е ова големо во дворов?
Мујо:  Е Фато тоа е мојот нов трактор IMT-539.
Фата: A дали ти знаеш што точно значи IMT-539?
Мујо: ИМА МУЈО ТРАКТОР 539!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаPita učiteljica djecu na satu: - Što je to bijelo i ima dvije noge? Marica odgovori isti tren: - Kokoš, učiteljice! -... + повеќе

Рамос затропал на портите кај Св. Петар. Св. Петар: Можеш да влезеш во рајот. Рамос: Не, не, јас по топката дојдов!!!

- Цел ден повраќам зелено. - Каква ви е столицата? - Па дрвена, тапацирана.

Разговараат Хрват и Словенец. - Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв... + повеќе