Ѓаволот и бабата

Си бил некој многу грешен човек и еден ден дошол ѓаволот да му ја зеде душата. Ѓаволот кога влегол дома кај него, човекот ја земал пушката и пукал во ѓаволот, арно ама кога ги испукал сите куршуми жена му извикала на глас:
- Мажу пукај со ку*от!
Ѓаволот од тој збор избегал преку многу планини и ридови.
Арно ама сретнал една баба каде пасе овци и ја прашал:
- Бабо какво оружје е тоа ку*от?
Баба та се насмејала и му рекла:
-Ај погледни под мојава сукња што има?
Ѓаволот погледнал и извикал:
- Леле бабо колкава дупка!?
- Е синко во таа дупка бев погодена со тоа оружје пред 50 години.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаОтишја Кумановац с’с девојку у дискотеку да играв, она висока 180, а он 160. - Колко си висок? - 180, ти? - И ја, само... + повеќе

Што и вели мајка и кога некоја плавуша излегува во град? - Ако до десет не бидеш во кревет, врати се дома.

Родила Спасејца мало црнче, а Спасе ја прашува како е тоа можно. - Ти текнува ли, Спасе мој, кога оној пат бев на... + повеќе

Жената никогаш не го заборава мажот кој можела да го добие, а мажот жената која не можел да ја добие.