Баба во автобус

Се качува баба во автобус и му вика на возачот:
- Синко, кога ќе стасаме во Велес да ми кажиш те молам.
- Добро. Се возат час и половина и возачот го поминал Велес, заборавил да и каже на бабата, а таа го прашува:
- Уште колку има синко до Велес?
Шоферот:
- Мајко уште малку?
Незнаејки што да прави го свртел автобусот и назад кон Велес. Кога после 1 час возење возачот:
- Еве бабо ајде, стасавме во Велес.
Бабата:
- А добро сине фала што ми кажа, ќерка ми ми рече кога ќе стасам во Велес да се напијам апче.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСе пријавиле Фата и Шемса на конкурс во јавна куќа. Се враќа вечерта Фата дома, а Мујо прашува: - И, како поминавте? -... + повеќе

Зошто жените не коментираат фудбалски натпревари? Затоа што играчите не можат да трчаат колку што жените можат брзо да... + повеќе

Во војска имаат тренинг за ставање на гас маски. И старешината вика: - Маските на лице! - и сите ги ставаат маските. -... + повеќе

Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј.... + повеќе