Ситници

- Ќе ја носам женската на викендица.
- Брат, немаш ни женска ни викендица.
- Еј па ти, само за ситници се фаќаш.

Повеќе од ВицотекаШто се дешава к'д две плавуше се затрчив да се гушнев? - Скрши се огледало!

Таткото го прашува синот: - Зошто лепиш слики од мене во твојата училишна тетратка? - Наставничката сака да види која... + повеќе

Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња. Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат. И... + повеќе

Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат. - Мамо, зошто оној мавта со стапот? - Сине тој е... + повеќе