Чај од Идризово

- Ало, Баба Рада?
- Да повелете во програма сте.
- Абе политичарите многу крадат!
- Чај од Идризово!

Повеќе од ВицотекаМалиот Трпе го прашува татко му: - Тато, тато, колку чини една свадба? - Не знам сине, јас уште ја отплаќам.

Градоначалник на една општина доделува стан на циган. - После две недели оди циганот, лут ги фрла клучевите од станот... + повеќе

Отишол албанец во Белград во болница, по некое време го примил докторот: - Шта ти је? - го прашал, а албанецот: - Бољи... + повеќе

Полицаец запира струмичанец: - Возевте пребрзо, документи молам. - Еее, далдисал с’м, не с’м забакарил. Полицаецот: -... + повеќе