Иронија

Што е иронија:
- Кога црнецот се презива Вајт,
- Кога белецот се презива Блек,
- Кога Црногорец се вика Радиша,
- Кога атеист е крстен Богољуб!

Повеќе од ВицотекаТаткото: Што ти се црвени очите, сине? Синот: Пушев трева! Таткото: Лажеш, пичко, пак си плачел!

Оди Македонецот кај Гркот на гости кој му е деловен партнер . Кога влегол во дворот имал што да види раскош невиден,... + повеќе

Јувентус - Милан играат лига на шампиони. Слободен удар за Јуве на 25 метри. Дел Пјеро ја мести топката, а Колина... + повеќе

Касиерката во кино: - Добро човеку, зошто по трет пат купувате билет? - Па, што да правам, таму на вратата стои еден... + повеќе