Автомобилска гума

Трпе пијан се враќа по полноќ и пред себе тркала една автомобилска гума.
Трпана го прашува:
– Зошто ти е таа гума, бе, глупак, па ти немаш кола?!
– Те прашувам ли јас тебе зошто си купуваш прслуци?!

Повеќе од Вицотека• Hajde sine, pozdravi čiku! Kako se ono kaže kad gosti odlaze? • Kaže se: "Hvala Bogu"!

Мочаат под едно дрво зајакот и магарето. Магарето - Зајко, зошто курето ти е со цртки. Зајкото - Е, па за секоја... + повеќе

Трпе оди на службен пат во Јапонија. Таму собира една Јапонка и цела вечер поминува со неа во хотелска соба а таа... + повеќе

Доваѓа Хасо дома и ву вика на Фату: - Аман Фато, ајмо доле на мост, да видиш он'ј твој будала Мујо што прави. Фатија... + повеќе