Ладно пиво

Блажо влева у кафен'то, и а прашуе келнерката:
- Срцка, убава ли ти е домашната ракија.
- Ааа, ка мене е убава....
Блажо а гледа, глега и вика:
- Дај едно ладно пиво!

Повеќе од ВицотекаКинески пар добиле црно дете и го крстиле: -- САМ ТИНГ РОНГ

Понуда за брак преку СМС Дечкото и испраќа на девојка си СМС: - Го молам корисникот да се омажи за мене. Добива одговор... + повеќе

Звони некој кај Трпе на врата. - Кој е? Мара од 3 спрат. - Кажи. - Трпе идам поради синот Трајче. Со топката ти ги... + повеќе

Сите Ние сме граничари, живееме на работ на границата!