Не му дн

Некоја загрепчанка се омажила за кумановец. За време на свадбата, кумановецов се сторил дрво пијан, па вечерта кога дошло ред на жената да и посвети време во креветот, но никако да ја погоди.
Загрепчанкава видела дека не му оди па му вика:
- СТРАГА, СТРАГА
А кумановецот:
- НЕ ГА СТРА МОРИ, ТУК НЕ МУ Е ДН !

Повеќе од ВицотекаЗоки Поки го прашува татко си: - Тато, имаме задача во училиштето да напишеме што е тоа невкусна шега. - Невкусна шега... + повеќе

Бандити запираат воз. Ги собираат патниците, на една страна мажите на друга жените. Главниот на разбојниците наредува... + повеќе

Што е заедничко помеѓу мечка и државни службеници? И двете се заштитена врста.

Рамиза го прашува Рамче: -Абе Рамче што е тоа СИТУАЦИЈА ? Рамче одговара: -Па види сега Рамизо, тоа ти е, еве да речеме... + повеќе