Мастика

Јас: Пер имаш мастика?
Она: Не
Јас: Уствари шо ќе ти е

Повеќе од ВицотекаМлада и стројна мажена ќерка доаѓа кај мајка си: - Леле ќерко, што се случило? Десното око ти е сино, а ни левото ти... + повеќе

Еј , старецу – викнал ѓаволот -Кој си ти? прашал старецот -Јас сум ѓаволот... -Добро за тебе, штом си ѓавол.. -Се... + повеќе

Еден ден Буде не отишол на школо, другиот ден учителката го прашува каде бил, и зошто отсуствуал. Буде: Па учителке бев... + повеќе

Лежи пијаница на пат, му приоѓа полицаец и го прашува: - Што лежиш бе доле? - Еве изгубив нешто. - Е што де? -... + повеќе