Газди

Праат муабет двујца Македонски газди и едниот се жали на другиот:
Четири месеца не сам дал плата на моите работници, а они па продужуат да доаѓат на работа, не знам што да праим?
Па, почни да им наплаќаш улазница !?!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаВнукот го гледа дедото како седи без гаќи на клупата и го прашува: - Дедо бе, зошто седиш без гаќи на клупата? - Не... + повеќе

Кој последен се смее, најспоро размислува!

Зашто Македонци идев само у Грчку и у Охрид на одмор ? - Па ако идев подалеко ке им се одмрзне месо и ке се покварив... + повеќе

Распусто – оти е роден на 10 јуни Лагата – оти има куси нозе Резило – пошол да си купва патики по влечки и по чорапи... + повеќе