Хотелска соба

Тројца пријатели отишле во хотел. Рецепционерот им рекол дека има само една соба со три кревети и таа соба чини 3000 денари.
Секој дал по 1000 денари и отишле во собата.
По некое време рецепционерот се сетил дека собата била намалена на 2500 денари, па отишол до собата да врати 500 денари.
Меѓутоа не знаел како да ги подели парите па на тројцата им дал по 100 денари а 200 денари задржал за себе.
Ова значи дека секоја од тројцата пријатели платил по 900 денари за кревет, односно тројцата платиле вкупно 2700 денари за собата, рецепционерот задржал 200 денари тоа се вкупно 2900 денари.

КАДЕ СЕ 100 денари?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСедат Трпе со татко му на маса и му вика: - Море синко, глуп си ко масава! (и тропа по неа) А на тоа синот станува: - ... + повеќе

Мојата влада не може да пее македонски песни! Пола влада не знае македонски.

Го прашуваат Кумановски боксер пред натпревар ? - Господине со какви амбиции дојдовте ? - Сс Воз да га ебу !!!

Му вика бабата на домазетот: - Зете расипано е казанчето, поправи го. - Што ми е гајле, не е мое. Наредниот ден: - Зете... + повеќе