Грк

Во Пеколот се наоѓаат најголемите бараби и монструми и си кажуваат кој каква беља во животот направил:
- Јас стрелав 100 Евреи, рекол Германецот.
- Јас бомбардирав самоиницијативно цело село во Виетнам - рекол Американецот
- Јас пратив 1000 луѓе во Сибир - вели Русинот
А ти бе, му велат на еден Грк - што ти направи??
- Абе одам јас во Скопје, шетам и гледам стадион - влегувам и на една трибина се навива со црвено - жолти знамиња. Сите викаат:
- МАКЕДОНИЈА - МАКЕДОНИЈА, јас испаѓам пред трибината, го земам микрофонот и им велам Грецка бре - Македонија е Грецко...
- Кога си го направил тоа бре Грче?
- Па пред едно пет минути!!!

Повеќе од ВицотекаШто е илузија? - Кога после 25 години брак ке забележиш дека жена ти не е страствена, него има астма.

1912 svjetski poznati austrijski ginekolog Dr. Herman Oto Klepenekler M.D.Ph.D. je objavio sljedeće: Najbolja mašina na... + повеќе

Зошто русокоса не јаде перек? - Затоа што не знае да го отплетка

Турист пита локален селанец: – Имате ли тука некаква атракција за туристите? – Имаше, ама се омажи!!!