Железничка

Босанец, Хрват и Црногорец дошле малку порано на железничката станица, па седнале да испијат по некоја ракија. Меѓутоа, се запиле, па задоцниле да се качат на возот. Кога истрчале на перонот возот веќе тргнал. Се затрчале сите тројца по возот, и како во секој виц, Црногорецот прв се откажал. Хрватот трчал уште малку, па и тој се откажал. Но Босанецот се заинаетил, па запнал да трча сè посилно и посилно, ја испружил раката, се фатил за некоја шипка, ја зграпчил, се префрлил и влетал во возот ко Индијана Џонс.
А Хрватот и Црногорецот целите задишани и зачудени гледаат во него, по што Црногорецот рекол:
- Види го животно, а дојде само да нè испрати !!!

Вицотека:

Повеќе од Вицотека1. Слободно може да се заебавате на моја сметка, блокирана ми е. 2. Ме уби промаја од ова отворените врати на ЕУ. 3.... + повеќе

Си фатил некој човек Златен Ѓуптин и ѓуптинов му вели: Пушти ме добар човеку ке ти исполнам три желби. Човекот го... + повеќе

Судијата го прашува обвинетиот: - Ќе ми кажете ли кој е Вашиот соучесник? - На кого Ви личам јас, Господине судија? -... + повеќе

Prišao sam joj i odlučno rekao: • Lutko, ja sam rešen da sa tobom večno plešem! A onda sam čuo glas iza sebe: •... + повеќе