Македонци

Се возеле Груевски и Заев во авион и одеднаш на Груевски му текнало:
Груевски:
- Да фрлам 100 евра ќе усреќам 1 македонец?
Заев:
- Еее, што се 100 евра, јас ќе фрлам една моја пензија и ќе усреќам 15 македонци!
Тоа го слушнал и пилотот на авионот и им рекол:
- А да се фрлите и двајцата па да ке усреќите 2.000.000 Македонци.

Вицотека

 • Цветко влегува во продавница и бара 100 грама салама. Продавачката сечи, мери и го прашува дали може 110 грама.
  - Не, реков 100 грама!...

 • Трпе имал голем проблем и отишол кај докторот и почнал да му се жали:
  - Докторе, многу ме чеша газот!
  - Го миeш ли?
  - Го...

 • Си одел лавот по џунглата и паднал во некоја си стапица. Дошол зајакот и го прашува:
  - Лавче што правиш ти таму долу.
  А лавот му...

 • Си оди дома Трендо, ја гледа мајка му на подот, и ја прашува:
  Мамо, што ти е?
  Умирам, сине - му вели таа.
  А овој, по навика...