Коњ

Мујо го прашува Хасо:
- Кога би се родил уште еднаш што би сакал да бидеш?
- Коњ, одговара Мујо.
- Е два пати исто не може?

Вицотека

 • Учителката го прашува мали Џокица:
  - Џокица, колку е 2-2?
  - Џокица молчи.
  - Добро Џокица, имаш две јајца, ако јас ти ги...

 • Ако мислиш дека никој во животот не се грижи за тебе,
  само пробај да прескокнеш една рата од кредитот.

 • Што правите кога ве бркаат авион, тенк и свемирски брод?
  - Му кажувате на Баци да го запре рингишпилот.

 • Црногорец донел дома невеста и и го кажува куќниот ред:
  - Чуј жено...
  - Од сад чеш свако вече да переш ноге мени, мом брату и мом...