Трајче

- Мамо, мамо!
- Ама, не ме викај мамо, само три месеци сум со татко ти.
- Па како да те викам?
- Па како што ме викаат сите други. Трајче.

Повеќе од ВицотекаСедат двајца во кафана на 11 спрат пијани тапа и едниот: - Ајде да скокаме од зградава кој се врати жив части пијачка.... + повеќе

Жената никогаш не го заборава мажот кој можела да го добие, а мажот жената која не можел да ја добие.

Што е автобус? - Превозно средство кое оди 10 пати побрзо кога трчаш по него, отколку се возиш во него.

Влегува дечко во црква да се исповеда: -Грешев оче, многу грешев со комшиката во плевната. -А колку пати? -Пааа... Попе... + повеќе