Месечина

Брежњев и Картер на месечината.
Приоѓа Брежњев, повлекува црта со ногата и вели:
- Ова зад мене е руско.
Картер:
- Ова зад мене е американско.
Македончето мачка ајвар на леб, го гледа ова на телевизија и вели:
- Ееее, Македонијо, Македонијо... Пак те поделија.

Вицотека

 • Влегува човек во банка, и и вели на службеничката на шалтерот:
  - Слушај мори! Сакам да отворам сметка во оваа глупава банка!
  - Г-...

 • Џорџ, старец од Ванкувер, Канада се спремал за во кревет кога жена му му рекла да го изгасне светлото во дневната.
  Џорџ ја отворил...

 • Се возел Петре во прва класа авион и му доаѓа згодна стјуардеса со големи гради и го прашува:
  - Сакате чај или млеко?
  А тој и...

 • - Ја познавате ли мојата свекрва?
  - Да, задоволство ми беше да ја запознаам.
  - Ох, тогаш тоа не е мојата свекрва.