Како иде

КАКО ИДЕ
Сократ: А ти што мислиш?
Епикур: Лезет.
Зенон: Само ни се чини дека иде.
Сизиф: Се бутка.
Стоиците: Се издржува.
Тантал: Мачно.
Едип: Море с’ибало мајката.
Хамлет: Да иде, или да не иде?
Буда: Ниту иде. Ниту не иде.
Хегел: Идеално.
Кјеркегор: Ќути...
Кант: Ова идење е најдоброто од сите можни.
Ниче: Ич ништо не иде.
Декарт: Иде, значи постои.
Хокинг: Чекор по чекор.
Планк: Константно лошо.
Маркиз де Сад: Ко подмачкано.
Пруст: Какво губење време..
Нострадамус: Не е на арно.
Ајнштајн: Релативно добро.
Фројд: К***в мој иде.
Фаерабенд: Се’ иде.
Жижек: Кому бе ти како иде? Зошо бе да не иде?
Раскољников: Не се секирај.
Мартин Лутер Кинг: Јас имам сон. Дека иде.
Берлускони: Нит сум идел, нит знам кој идел.
Тито: Другарице и другови - иде!
 
 
Бог: А што тоа?

Повеќе од ВицотекаЗа оние кои сакаат набрзинка да се омажат, а не го познаваат доволно карактерот на својот избраник, однесето го на... + повеќе

Отишол Цветко на пазар и прашува? -Колку се јаболкиве? Колку повеќе земеш толку поефтино. -Епа пуни додека не станат... + повеќе

Келнер носи тањир с'с кременадлу и гу придржуе с'с палац. - Такој ли се сервира?! Буни се гост. - А како? Зар да ми... + повеќе

- Како се вика вонбрачно дете на пилот? - Копилот.