Коза

Наставничката ги испрашува учениците:
- Што ни дава кокошката?
- Јајца!
- А што ни дава кравата?
- Млеко!
- А козата?
- Задача.

Повеќе од ВицотекаУчителката го прашала мали Џокица: - Ако на една гранка има 10 врапчиња, а ловецот отепал едно,колку ќе останат? - 9... + повеќе

Само Чак Норис може да игра тенис, без противник.

К’д ќе дојдеш дома у сред ноќ, жена ти у кревет, али још не спие. Зимаш столче и седнуеш пред њојан кревет, а на њојно... + повеќе

Влегува наставникот во школо сите стануваат само Гоки седи: Тебе Гоки не ти се дига кога влегувам јас! Ми се дига само... + повеќе