Агроном по музика

Што ти е сопругот по занимање? – ја прашува едната комшивка другата.
- Агроном по музика - одговара другата.
- Што е тоа? – зачудена првата.
- Па чува овци и свири на кавал!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЖено како ќе си идемо дома? Седи пичка ти материна пијана, овој е наша слава.

Водат љубов маж и жена, а мажот и вика: - Ај сега малку доле, ај сега малку горе, ај малку десно, ај малку подоле,... + повеќе

Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња. Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат. И... + повеќе

Крадецот избега во непознат правец. Е не бе, во познат правец ќе бега.