Цел

Некое бате влага у берберница и прашува:
- Колку е миење глава?
- 100 денари, му одговара берберот.
- А цел к*р?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТато како бродот стои на вода ? - Не знам сине. Тато како лета авионот ? - Не знам сине. Тато како доаѓа сликата на... + повеќе

Што бара плавуша во тегла мајонез? - Го бара Томи!

Блажо на доктор, и виа му вика: - Мораш итно на операција, имаш рак на грлото. - Докторе, јас сакам да чуам, и некое... + повеќе

Влегува шефот во работилница и го прашува вработениот. - Колку столови направи денес? - Два. - Само два!? Јас до сега... + повеќе