Трема

Пред операција, пациентот се тресе од страв.
-Што ти е бре, човек? - прашува хирургот.
-Докторе, ова ми е прва операција.
-Ич да не се секираш, и мене ми е, па не се плашам.

Повеќе од ВицотекаЅвони некој на врата. - Кој е ? - Мајсторот за прозори. - Па пред малку само што дојде еден мајстор за прозори? - Знам... + повеќе

- Ај ве молам дајте ми лепак за глувци. А продавачот .... - Зошто бе, да не ти се дупна глушецот?

Стојат Мујо и Хасо на даската за скокање на скокалницата над базенот и се спрема Мујо да скокне. Хасо му вели: - Кога... + повеќе

Се јавува некој во лудница и му вели на докторот: - Докторе, ај види дали има некој во соба 15. - Нема никој! - Јеее... + повеќе