Близнаци

- Што има брате? Од кај си?
- Од Македонија!
- Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија?
И пијат една тура заедно. Првиов пак прашува:
- А, од каде од Македонија?
- Од Охрид.
- Уф, од Охрид! Браво друже и јас сум од Охрид! Дај да мавнеме уште по една тура за Охрид!!
- Како се викаат мајка ти и татко ти?
- Трајан и Гордана!
- Аман бе, и моите така се викаат, ај да мавнеме уште по една за нив!
Се напиле уште една тура кога првиов пак:
- А, во кое школо си учел средно?
- Па, матурирав тука одма кога ќе излезеш, лево.
- Леле, и јас! Дај уште по една чашка!
И така пијат уште две тури, кога во кафаната влегол некој редовен гостин, кој го прашува келнерот:
- Па, што има денес?
Келнерот му одговара:
- Ништо друже, близнациве пак се дрва пијани!

Повеќе од Вицотека1. За одмор од 5 дена доволен ти е само еден куфер. 2. Немаш потреба постојано да го надгледуваш сексуалниот живот на... + повеќе

Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка. Трпе се чуди и... + повеќе

Влегува полицаец во црква и започнува да ги дува свеќите. Попот оди до него и го прашува: - Зошто ги дуваш свеќите? -... + повеќе

Што е проблемот со вицовите за политичари? - Тоа што политичарите мислат дека не се смешни, а сите други луѓе мислат... + повеќе