Шумар

Две деца наоѓаат еден дневник на партизан.
21.07.43: По долги борби со Германците ја земавме шумичката.
23.07.43: Дојдоа Германците и ни ја земаа шумичката, ама утре ќе ја повратиме.
24.07.43: Како што напишав претходнно ја вративме шумичката.
27.07.43: Се боревме со Германците за шумичката кога дојде Шумарот и сите не избрка.

Повеќе од ВицотекаМлада и стројна мажена ќерка доаѓа кај мајка си: - Леле ќерко, што се случило? Десното око ти е сино, а ни левото ти... + повеќе

Зошто има штикла на компјутерот од плавуша? - Сакала да влезе во интернетот.

Перо, излези на табла и напиши една реченица. Излегол и тој пишува: - Наставникот има грип. - И каква е оваа реченица... + повеќе

Како се вика најмалата книга во светот? - Странски инвестиции Македонија.