Честито бебе

Честито бебе! Да ви е живо и здраво!
- Благодариме!
- Како го крстивте?
- Издислав.
- На кого?!
- На песната од White Snake „Is This Love“!

Вицотека: 

Вицотека

 • Море мажу, ми вети ќе се вратиш во 10, а сега е 1 по полноќ ?
  - Па како 1 кога е 10 мори жено ?!?!
  - Како да не, сега одчука 1!...

 • Девојката:
  - Каде е мојот роденденски подарок?
  Дечкото:
  - Го гледаш црвеното ферари пред зградата?
  Девојката:...

 • Што им паѓа на памет најчесто на наркоманите?
  - Фикс идеја.

 • Градоначалникот на општината требало да одржи говор на прослава по повод 15 годишнината од службата на општинскиот свештеник.
  Бидејќи...