Бела коса

Мало девојче забележувајќи неколку бели влакна во смеѓата коса од мајка си, прашала:
- Мамо, зошто имаш бели влакна на главата?
- Ќерко, секогаш кога ќе направите некоја беља во куќата или ќе ме изнервирате, по едно влакно од косата ми станува бело - одговорила мајката.
Девојчето размислило малку па повторно прашало:
- А зошто тогаш на тато целата коса му е бела?

Повеќе од ВицотекаАктивистите на една политички партија, пред изборите делат летоци низ градот и наидуваат на еден сомнителен тип. Еден... + повеќе

Зборив два гробара: Едн вика: Бреее уморан сам како куче днска сахранувасмо еднога сигурно е бија тежак 150 кила! А... + повеќе

Човек сумња дека жена му га вара и решија навечер да гу прати куде иде. Искочи жена навечер, човек сас такси по њума,... + повеќе

Што е песимист: - Оптимист со искуство.