Очила

U opticarskoj radnji. Zena se obraca muzu.
- U nedoumici sam, sa ovim izgledam ruzno al su jeftine ,sa ovim drugim izgledam lepo al su malo skuplje.
- Uzmi one prve, em su jeftine em sa njima bolje vidis.

Вицотека: 

Вицотека

 • Разговараат тројца човекојадци.
  Првиот:
  - Пред некој ден изедов еден Англичанец, слаб, исушен, тврд како ѓон.
  - Одвај го...

 • Охридски туристички оглас:
  издавам соби со поглед под езеро.

 • За 50 године брак муж ву напишаја честитку на жену:
  - На 20 године беше како пупка од ружу, на 30 како чоколада, на 40 како шампањско,...

 • Еден човек доаѓа во едно село, среќава двајца селани на сред село и му се обраќа на едниот.
  - Каде е кметот?
  - Сее!
  - Сее?...