Презиме

Фата родила единаесето дете.
Ја прашува докторот,како ќе ти се вика детето?
Фата: Па Мујо.
Докторот: А како ти се викаат другите деца?
Фата: Па Мујо болан што питаш .
Докторот: А како ги препознаваш?
Фата. По презиме докторе .

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПлавуша во аптека: - Имате ли тест за бременост? - Имаме. - А, тешки ли се прашањата?

На Трпе му дошла сметка за струја, па бесно ѝ се развикал на жената: - Да, огромна сметка, така е кога ја позајмуваш... + повеќе

Доаѓа Ставре во Њујорк и изнајмува стан. Во него полно глувци. Сака да пријави кај газдата, ама не знае англиски. Го... + повеќе

Во стварноста, реалноста е сосема поинаква.