Патлиџани

Зашто Македонци идев само у Грчку и у Охрид на одмор ?
- Па ако идев подалеко ке им се одмрзне месо и ке се покварив патлиџани !

Вицотека: 

Вицотека

 • Зошто плавуша носи црна танга?
  Жали за невиноста.

 • Влегува разбојник во автобус, вади пиштол и почнува да се дере:
  -Раце горе! Ова е грабеж!
  Еден од патниците воздивнува со...

 • Трпе решил да му признае нешто на својот пријател па го викнал на гости и му вели:
  - Морам да ти признаам. Јас сум геј.
  - Живееш...

 • Одат Трпе и Цветко во војска и командирот го прашува Трпе:
  - Трпе што е татковината?
  - Не знам!
  - Ти си глуп! Цветко што е...