Шатор

Трпе и неговиот пријател којшто пелтечи се качуваат на Кораб за да планинарат таму. Само што тргнале пријателот пробува да каже нешто:
- Шшшш... шшшш....
- Ајде батали сега, горе ќе ми кажеш кога ќе се одмориме - одговорил Трпе.
На 700 метри пријателот повторно го запрел Трпе и се обидува повторно:
- Шшшш... шшшш... шшшш...
- Еј не ме нервирај, губиме време, горе ќе ми кажеш.
И така стигнале до 1500 метри каде што решиле да се одморат, па Трпе му вели на пријателот:
- Ајде сега кажи што сакаш.
- Шшшш... шшшшаторот го заборавивме доле.
Трпе збудалел и тргнал да се враќа по шаторот, а пријателот веднаш почнал...
- Шшшш... шшшш....
- Не ми збори ништо, ќе те скршам од мавање.
- Шшшш... шшш... - почнал пак пријателот.
- Реков не ми збори, нервозен сум.
И така стигнале до подножјето и Трпе конечно застанал и го прашал, ајде сега кажи што сакаше горе.
- Шшшш.... шшшш... шшшега бе Трпе, шега правам, го нннносев со мене цело вввввреме.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаШто ќе му подарите за роденден на цариник? Цариник 1 - Ај да му купиме кола? Цариник 2 - Абе што ќе му е кола има 2... + повеќе

Две плавуши: - Гледаш, секоја година се раѓаат се помалку бебиња... - Да, затоа ни опаѓа менталитетот!

Доаѓа Трпе дома од кладилница и и вика на Трпана: Ах ме изеба Интер. Трпана: Ах а мене ме изеба Милан! Блажо: Дај да... + повеќе

Правам друштво на автобуска, цена по договор.