Рецептори

На предавање, на студенти по медицина, професорот им објаснува:
- Во составот на човечката сперма, најголем процент земаат шеќерите.
На тоа, една зачудена студентка крева рака да постави прашање:
- Извинете професоре, но, ако спермата во најголем процент е составена од шеќери...зошто тогаш нема сладок вкус?!?!
Професорот, мртов ладен, одговара:
- Тоа е затоа што, колешке, рецепторите за слатко се наоѓаат на врвот на јазикот,не длабоко во грлото!

Повеќе од ВицотекаНаставничката го прашува Трпе: - Што знаеш за Шекспир? - Истото што и он го знае за мене.

Мажот и жената имаат страшна расправија на својата 40 годишница од брак. Мажот целиот збеснат вели: - Кога ќе умреш ќе... + повеќе

Мали Џокица одел на училиште, но починал дедо му и Џокица го нема да се јави во училиштето. По неколку дена оди на... + повеќе

Судство - хаос Здравство - хаос Образование - хаос Економија - хаос Криминал - организиран