Женска логика

Се вози жена во автобус. До неа седи друга жена. Сака да започне муабет арно ама незнае како да и се обрати, со „ти“ или со „вие“?
Резонира логички пред да ја праша:
Овој автобус иде за Ново Лисиче.
Ако досега не се симна ќе оди во мојата населба.
Носи шише вино, значи оди кај некој убав маж.
Виното е скапо, значи оди кај некој богат маж.
Во мојата населба има само двајца убави и богати мажи: мојот маж и мојот љубовник.
Таа не оди кај мојот љубовник бидејќи јас сега одам кај него.
Значи оди кај мажот ми.
Мажот ми има две љубовници – Кате и Ане, а Кате денес е на службено патување.
- Ане, од каде го купи виното ?
- Се извинувам, а од каде се знаеме !!!

Вицотека

 • Учителката во Чернобил прашува: колку е 10+10?
  По долго време едно дете одговара: 20.
  Точно, меѓутоа ќе добиеш 1, затоа што...

 • Се шетал Итар Пејо во Лондон и барал место за да си ги задоволи машките потреби. Влегол во една јавна куќа. Се наредиле девојки, избрал една...

 • Гледа цајкан банана на патот и си вели:
  Да му се сневиди, пак ќе паднам!

 • Доживува жена клиничка смрт и се среќава со Бога во Рајот. Го прашува дали ќе оживее кога било, а Бог одговара:
  - За месец дена...