Песимист

Што е песимист:
- Оптимист со искуство.

Повеќе од ВицотекаКако идев животиње на одмор?! Лав иде сам, Тигар иде с’с шваљерку, а Мајмун с’с жену му!

- Американецот работи ако го платат добро, ако не, ништо. - Македонецот работи, ако го платат, добро, ако не, ништо.

Итар Пејо тргнува на одмор и и вели на комшиката: Верко, ние ќе одиме на одмор на море, да фатиме малку боја. Ти од... + повеќе

Влегуваат кај Министерот тројца најавени од странска делегација и он и порачува на секретарката: - Мила, направи 3... + повеќе