Цар

Еден орел, седи на врв на една огромна карпа и пуши трава.
Седи така и си вели сам на себе „кој цар сум јас еј...“
Повлекува уште еден дим и пак си повторува, „кој цар сум јас...“
Се пушта од карпата надолу и на еден метар пред земјата ги раширува крилата и полетува назад кон врвот на карпата.
Застанува и пак си повторува, „кој цар сум јас...“
Доаѓа друг орел до него и го прашува:
- Бачко шо има?
- Еве, дувам малце, сакаш?
И така седнале еден покрај друг и само си повторувале „Кои цареви сме ние еј...“
По некое време се пуштаат кон земјата и на еден метар пред да удрат ги рашируваат крилјата и се качуваат горе.
Доаѓа мечката до нив и ги прашува:
- Момци, што праите?
- Еве малку пушиме, сакаш?
Така мечката седнува до нив и сите заедно се пуштаат кон земјата и на паѓање надоле орлите ја прашуваат мечката:
- Мецо, имаш крилја ти?
- Не.
- Кој цар си ти мецо, еј...

Вицотека: 

Вицотека

 • Се враќа мрежен администратор дома по 2 дена и жена му го чека на врата:
  - Ајде сега да ми објасниш каде беше и што правеше!
  ...

 • Оди Трпе да полага за командант и комисијата му вели:
  - Аман бе Трпе пак ли ќе полагаш минатиот пат не знаеше да одговориш колку се 2+2...

 • Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија. Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил на службеничката зошто...

 • Учителката го прашува малиот Трпе што е демократија?
  - Тоа ти е учителке кога двајца будали, имаат повеќе право отколку еден паметен!