Ситен крадец

Активистите на една политички партија, пред изборите делат летоци низ градот и наидуваат на еден сомнителен тип. Еден од активистите го прашува:
- Господине, дали сте вие за нашата партија?
- Ма не, ситен крадец сум јас, одговара тој.

Повеќе од ВицотекаШто е среќа во несреќа? - Кога жена ти ќе ти признае дека имаш најголем во цела зграда!

Трпана му вели на Трпе: Е Трпе, Трпе, ниту кога бевме млади не ми симнуваше ѕвезди, ниту кога се земавме, ниту пак до... + повеќе

Оди жена во аптека и бара од аптекарот да и даде арсен. Аптекатор ја прашува зошто ти е арсенот? Жената: Па за да го... + повеќе

Мажот ја прашува жената: - Драга, дали сум привот со кој си спиела? А, жената на тоа: - Да, драги прв си. Со другите... + повеќе