Вино

Двујца пијаници седат пред коперација, па еден прашуе го другиот:
Абе брат, од што би се прво откажал, од жена или вино?
Овај принаса шишето до уста и вика:
Зависи од годиште, брат.

Повеќе од ВицотекаЖената влегува во кујна и го начекува мажот како стои со тепалка за муви во рацете и шета низ кујната. Што правиш?... + повеќе

Oј Вљора! Ти си моја љубаф фтора. На тебе мисљим у Арачиново со трактор нивата кога го орам. За тебе и брача со каљаш... + повеќе

Враќа се Ѓоко од час по веронаука и прашуе га мајка му: - Мамо, мамо која била на Еву свекрва? Мајка му: - Сине, Ева... + повеќе

Некад е најубаво да си сам... - Например к'д купиш Милку !