Молитва

На ручек на кој е повикано семејството од соседството, малиот Трпе ја кажува следнава молитва:
- Господе, фала ти што ми даде толку добри родители,
- Фала им на гостите и нивните деца, кои ми ги изедоа сите слатки и сладоледот, благослови ги така што нема да доаѓаат пак.
- Прости му на синот на соседот кој се валкаше со мојата сестра на нејзиниот кревет, и на неговата сестра затоа што го јадеше колбасот од гаќите на мојот брат.
- Те молам, Господе, да им испратиш облека на сите сиромашни за да не им студи зиме, и на сите оние голи тетки од компјутерот на тато.
- И конечно те молам конечно да им изградиш скривалиште на сите јадни мажи, кои се кријат во собата на мама кога е тато на работа.

Вицотека

 • Психолог разговара со својот пациент и му вели:
  - Имам една лоша и една добра вест за тебе!
  - Ајде кажи ја прво лошата?
  -...

 • Мамо, ги гледав сликите од вашата свадба со тато и сакам да те прашам зошто носиш бел фустан?
  Мајката:
  Зошто белата боја е боја...

 • Човек влегува во продавницата и гледа ситуација: Продавачката плаче и се извинува а човекот до нејзе се дере...

 • Типичен мачо маж се оженил со типична лепoтица и и ги објаснува правилата:
  - Ќе доѓам дома кога сакам, ако сакам и кое време сакам и не...