Облог

Во емисија за пороците во општеството гостин во студио, угледен психолог, и вели на водителката, инаку природна плавуша:
- Еве пример од пред некој ден. Ученичка од осмо одделение поради облог спиела со 20-мина мажи!
Водителката:
- Неверојатно! Оди во осмо одделение, а веќе се обложува!

Вицотека

 • Знаеш другар бев во една интересна земја која се се вика Македонија.
  Да, сум слушнал дека има таква.
  Бев гостин во една куќа,...

 • Разговараат двајца другари во време на комунизмот:
  - Што мислиш има ли живот надвор од Бугарија?
  - Не знам!
  - Сè уште никој...

 • Трпе си ја однел ќеркичката на работа. И кога се вратиле таа го прашува:
  - Тато, зошто твојата секретарка ја викаш кукла?
  Трпе...

 • Плавуша се јавува на интернет провајдер подршката:
  - Не можам да влезам во интернет...
  - Сигурна ли сте дека ја внесовте...