Дунда

Две Циганки седат и си прават муабет, и Чае и вели на Ајше:
Леле, ене го Баци иде со цвеќе, сега ќе ми бара дунда!
Оти мори, вие дома вазна немате ???

Повеќе од ВицотекаCrnogorac piša, ruke mu iza leđa, a pogled mu uprt u nebo. Prolazi prijatelj pokraj njega i upita ga: - Ej Milutine,... + повеќе

Две мачки прават муабет: - Денес сигурно ќе ме бие малер! - Од кај знаеш бе? - Ма од сабајле еден црнец ми го пресече... + повеќе

Иранскиот претседател седи пред компјутерот во собата на нуклеарно ракетниот центар, на мониторот гледа седница на... + повеќе

- Зете, замисли си ако дојдат турците, да не заврзат и ти речат: - Качи и се на баба ти или ќе те заколеме! - Што ќе... + повеќе