Муви

Прашува едно дете друго: ,
- Абе, кај тебе дома како ги викате мувите?
- Муви.
- А вие?
- Ние никако, сами си доаѓаат.

Повеќе од ВицотекаСамо Чак Норис може да извади Македонско државјанство од Грчка амбасада.

Кога ќе се омажиш за никој и ништо, добиваш ништо.

Циган и циганка на суд се разведуваат. Причина за разводот е тоа што циганот ја фатил жива циганката со друг. Зборел... + повеќе

Трпана му вели на Трпе: Е Трпе, Трпе, ниту кога бевме млади не ми симнуваше ѕвезди, ниту кога се земавме, ниту пак до... + повеќе