Каење

Доаѓа човек кај свештеник да се исповеда:
-Оче, грешев.
-Па што си направил?
-Се оженив!
-Ама тоа не е грев.
-Нема врска, оче, јас сепак се каам.

Повеќе од ВицотекаНесреќно оженет човек се враќа од кафана камен пијан. Жена му отвара врата а тој и вели: - Значи, јас стварно немам... + повеќе

- Докторе, не знам што да правам. Мажот ми ме фати со љубовник и од тогаш пелтечи. Докторот ја гледа згодна и убава и и... + повеќе

Мила Маро, За време на мината година, се обидов да водам љубов со тебе 365 пати. Успеав само 12 пати. Подолу се... + повеќе

Плавуша носи саат на поправка кај саатчија. Саатчијата ја прашува: - Што е проблем со саатот? - Не работи, изгледа... + повеќе