Болна

Болно љубоморна жена секоја ноќ кога ќе и дојде мажот ја прегледува неговата облека и ако најде некое влакно веднаш прави сцена. Една ноќ не наоѓа ниедно влакно и вели плачејќи:
- О, Боже, почнал да ме изневерува и со ќелави жени!

Повеќе од ВицотекаМлада невеста насабајле се шета гола низ дома, и ја сретнува свекрвата и и вели: Свекрвата: - Леле чедо, што така гола... + повеќе

У село се оженија батко, и доведује невесту и станује она сабајле, снег до половине, па му вика на свекра: - Тате, тате... + повеќе

Ја прашале плавуша како се вика стручњак за вулкани, а таа одговорила: - Вулканизер!

На погреб на еден поп, му раскажува пријател на друг: - Пари, алкохол и жени го однесоа два метра под земја. - Како бе... + повеќе