Адвокатски глупости

  • Кажете ни, докторе, дали е вистина дека кога човек умира во сон не е свесен за тоа се до утрото?
  • Колку е стар Вашиот најмлад син дваесетгодишник?
  • Дали бевте присутни кога Ве фотографираа?
  • Дали бевте сами или немаше никого?
  • Дали Вие или Вашиот помлад брат сте убиени во војната?
  • Дали Ве убија?
  • Колку беа оддалечени возилата во моментот на сударот?
  • Бевте таму додека не заминавте, така ли е?
  • Колку пати извршивте самоубиство?
  • Значи, бебето е зачнато на 8-ми август? - Да. - А што работевте Вие во тој момент?

Повеќе од ВицотекаМали Џокица добил задача на час да напише песничка со рима. Напишал тој и станал да прочита: Видите гњурца, вода му до... + повеќе

Pita momak curu: -Jesi li za magiju ? Cura: -Kakvu magiju ? Momak: -Pa odemo do mene, kresnemo se i ti nestanes!

Ало насмевни се

Грк во Гевгелија седи во кафич, до него седнуваат три згодни женски. Гркот почиња да се удвара: - Ти од каде си? - Од... + повеќе