Мајмуните

Оди Трпе низ улица, а Трајче на гранка. Го прашува Трпе:
-Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка!
Трајче:
-Па гледам!

Повеќе од ВицотекаЗошто жените обрнуваат повеќе внимание на подобрување на својот изглед, отколку на подобрување на нивниот интелект? -... + повеќе

Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика: Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и... + повеќе

К’д доваѓаш дома у сред ноќ, миришеш на женски парфем и имаш кармин на кошуљу. Удараш гу жену ти по дупе и викашву: -... + повеќе

Трпе: - Мамо, се сеќаваш ли кога ми рече дека ако добијам 4 ќе ме пуштиш да си играм цел ден? - Да, зошто? - Денес... + повеќе